Sessió sobre els nous tractaments en infeccions greus

28 febrer 2019 | Àrea professional

El passat 28 de febrer es van reunir un gran nombre de professionals de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) al Molí Fariner per debatre sobre els nous tractaments en infeccions greus. La trobada va ser presidida pel Dr. Manuel Álvarez, Director-Gerent de la FHSJDM i la Dra. Helena Monzón, Coordinadora Medicina Interna de la FHSJDM.

La sessió va comptar amb la participació de diferents ponents de centres de referència de tot Catalunya: la Dra. Rosa Rubio, Microbiologia Catlab que va exposar “El problema de la multiresistència. Situació a l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell”; el Dr. Oriol Gasch del departament de Malalties Infeccioses de l´Hospital Universitari Parc Taulí, que va presentar “Nous tractaments enfront els microorganismes Gram positius”; la Dra. Helena Monzón que va plantejar “Alternatives terapèutiques pels Bacils Gram negatius multiresistents”; la Dra. Esther Calbo, Cap Clínic de Medicina Interna de l´Hospital Universitari Mútua de Terrassa que va tractar l’Actualització en epidemiologia i tractament de C. Difficile” i la Dra. Carolina Garcia Vidal de Malalties Infeccioses de l´Hospital Clínic de Barcelona, que va parlar sobre: “Què aporta un antifúngic?”.

La part final de la sessió va consistir en la presentació d’una sèrie de casos clínics interactius per repassar els conceptes exposats prèviament. Els ponents van ser professionals de la FHSJDM: Dr. Jordi Esplugas, Cap Clínic del Servei de Pneumologia, la Dra. Patricia Sigüenza, Adjunta del Servei de Medicina Interna, el Dr. Samuel Olmos, Adjunt del Servei de Medicina Interna i el Dr. Oriol Aguiló, Adjunt del Servei de Medicina Interna.

Van assistir-hi 130 professionals, entre els quals predominaven infectòlegs, internistes i microbiòlegs. Va ser de molta utilitat amb molt bones valoracions per part dels participants, tant per la qualitat científica com per la praxis clínica.