Sixtina Perarnau de la FHSJDM, coordinadora del Postgrau en Sinologia i Patologia Mamària per a Infermeria de la Universitat de Manresa

27 octubre 2021 | Àrea professional
Postgrau Sinologia FHSJDM UVic-UCC

El passat dissabte, 23 d’octubre 2021 es va inaugurar la primera edició del Postgrau en Sinologia i Patologia Mamària per a Infermeria de la Universitat de Manresa de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic -UCC). I una de les professionals de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, la Sixtina Perarnau, infermera especialitzada en l’àmbit anestèsic i quirúrgic i, actualment infermera tècnica en Qualitat i Seguretat del Pacient a la FHSJDM, formarà part de l´equip coordinador, liderat pel Dr. Ernest Just, doctor en Medicina i Cirurgia (URV) i cap del Servei de Patologia mamària del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf.

La formació de les infermeres en l’atenció a la sinologia, i especialment en el càncer de mama, esdevé una pràctica obligatòria i comuna en els països europeus. Amb aquest postgrau, pioner a Catalunya, es pretén formar els professionals en les competències, els coneixements i les habilitats tècniques per assolir els estàndards europeus i donar resposta a les necessitats de la pacient.

L’equip docent del postgrau consta de professionals amb alta qualificació i formació de l’àmbit de la Sinologia i Patologia de Mama. Compta  amb la participació de professionals  de l´equip d’infermeria, unitat de  Mama   i altres especialitats  vinculades  amb  les Unitat de Patologia de Mama (infeccions i  en qualitat i  seguretat del pacient)  de la FHSJDM  i professionals capdavanters de diferents centres d’arreu del territori, entre els quals destaquen:  l’Hospital  de l’Alt Penedès,  l’Hospital  de la  Xarxa Assistencial Universitària de Manresa, Althaia, l’Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona, l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, l’ICO de Barcelona, Hospital del Parc Taulí de Sabadell, Hospital Duran i Reynals ICO l’Hospitalet de Llobregat, l’Hospital de la Mútua de Terrassa i l’Hospital Consorci Sanitari de Terrassa.

Conveni marc de col·laboració entre la FHSJDM i la UVic-UCC

Des de l’any 2016, la FHSJDM i la UVic-UCC van signar un conveni marc de col·laboració que els ha permès treballar conjuntament  en activitats de docència, recerca i transferència de coneixement en Ciències de la Salut.