Un equip d’infermeres de la FHSJDM ha presentat un pòster sobre les malalties respiratòries en infants a la “XXIII Trobada Internacional d’Investigació en Cures”

28 novembre 2019 | Àrea professional
Equip infermeres FHSJDM XXIII Trobada Internacional Investigació en Cures

L’equip d’infermeria de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), representat per les infermeres Montse Sabaté, Olga Fernández i Montse Font, ha defensat el pòster “Teràpia Inhalatòria en nens/es menors de 5 anys. Difusió en diferents llengües” a la XXIII  Trobada Internacional d’Investigació en Cures celebrat a Barcelona.

El pòster, presentat per l’equip d’infermeres de la FHSJDM, té com a punt de partida que les malalties respiratòries son una de les tres primeres causes de mort entre menors de 5 anys, fet que fa que es consideri un greu problema de salut pública. A més, afecten als nens independentment de la seva edat, sexe, condició racial i/o social o en els límits geogràfics on es trobin.

El treball, que ha tingut com objectiu descriure el perfil dels nens diagnosticats de patologia respiratòria baixa i establir la seva correlació entre les visites de forma repetida al servei d’Urgències i els ingressos a la unitat d’hospitalització, presenta les següents dades:

  • El 53,66% dels nen/es son menors de 24 mesos (diagnosticant-se de Virus Respiratori Sincitial (VRS) positiu un 15,02%).
  • 121 nens/es requereixen ingrés hospitalari, sent un 43,75% menors de 4 mesos.
  • 85,72% de los nens/es de l’estudi son donats d’alta amb tractament d’inhaladors.

I les conclusions finals  de l’estudi destaquen que no s’ha pogut establir una relació entre les visites de forma repetida a Urgències  i els ingresos en hospitalització durant el periode d’estudi.

També, que gairebé 1/3 de les visites al servei d´Urgències de la FHSJDM, són nens/es de llengua materna no hispana i això dificulta l’educació sanitària sobre el tractament.

I per tal d’afavorir aquesta educació sanitària, a la FHSJDM s’ha dissenyat un díptic en les llengües majoritàries de la seva àrea d’influència (català, castellà, àrab i anglès).

XXIII Trobada Internacional Investigació en Cures FHSJDM

La XXIII Trobada Internacional d’Investigació en Cures, una de les més grans en investigació infermera celebrada a Espanya, ha reunit a més de 500 professionals infermeres i infermers de tot el món i ha tingut lloc els dies 20, 21 i 22 de novembre a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. L’organització ha estat liderada per Investén-isciii, l’Escola d’Infermeria de la Universitat de Barcelona i el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona