| Contactar |

El part a l’aigua ha centrat l’entrevista a la Sara García, llevadora de la FHSJDM, a Ràdio Sant Esteve Sesrovires

26 abril 2022 | Notícies
Sara García FHSJDM

El part a l’aigua ha estat el protagonista de l’entrevista que Montse López, presentadora del programa Freqüència Quotidiana de Ràdio Sant Esteve Sesrovires (Dial 88.0 FM) ha fet aquest dilluns, 25 d’abril, a la llevadora de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), Sara García.

Durant l’entrevista, la llevadora de la FHSJDM ha destacat quins són els beneficis principals que aporta el part a l’aigua: “un dels més importants és com l’aigua, la flotabilitat fa que la dona pugui moure’s amb més facilitat i pugui adoptar postures com a la gatzoneta i aguantar aquesta posició… . Totes elles posicions que poden ajudar a la baixada del nadó. I així la dona gasta menys energia”. I ha afegit: “Un altre dels beneficis del part a l’aigua és que redueix la fase de dilatació. I també, disminueix el dolor i redueix l´ús de l’epidural”.

La FHSJDM va posar en marxa els parts a l´aigua l’any passat. I més del 65% dels parts que es van portar a terme al Centre de naixements durant el 2021 es van fer en aquest medi.

Al final del programa, García ha valorat molt positivament l’experiència de la FHSJDM aquests dos anys i el que portem del 2022, i espera que més dones s’animin: “El part a l’aigua podríem dir que afavoreix la satisfacció materna i cada vegada més dones ho saben”.

Aquesta segona entrevista forma part d’una col·laboració que s’ha estrenat amb Ràdio Sant Esteve Sesrovires i el seu programa Freqüència Quotidiana, per parlar sobre l’embaràs, el part i el post part i el paper de les llevadores en l’atenció a la dona.  La  FHSJDM té com objectiu fer diferents programes de manera periòdica on es tractin temes d’interès per a les futures mares i pares.

En aquest link podeu escoltar l’entrevista completa del dilluns, 25 d’abril del 2022: